Tekstilfarge fra Nitor

DIY, eller "Do It Yourself"-prosjekter er populære om dagen, og hvor gøy er det vel ikke å kunne forvandle et plagg fra garderoben som man har gått litt lei av?

Med tekstilfarge kan man endre fargen på et plagg totalt, eller forsøke seg på dip-dye eller batikk.

Fra nå av fører vi i hovedsak tre forskjellige produkter: innfarging, farge til fornyelse av tekstiler og tekstilbekyttende produkter.

Nitor er en stor produsent av tekstil- og allfarge. Nitor er en vaskekte fargeekspert som alltid ligger et skritt foran alle andre produsenter når det gjelder produktutvikling. Det har gjort dem til markedledere innen for feltet, og de har fengslet alle som vet å sette pris på å forandre eller fornye sine tekstiler.

Innenfor innfarging, har vi to forskjellige produkter: Tekstilfarge og allfarge.

  • Tekstilfarge kan brukes til både håndfarging og farging i maskin på 30 - 40 og 60 graders temperaturer. På 30 grader blir fargen like jevn, bare noe lysere enn på høyere temperaturer. Tekstilfargen bruker man til å farge bomull, lin,viskose, jeans, modal, kupro,jute og rayon. 
  • Allfarge kan brukes til både håndfarging og farging i maskin på inntil 80 og 90 grader. Fargen passer perfekt til ømfintlige små plagg eller som skal vaskes separat. Farger tekstiler av ull, silke, nylon, bomull, lin, viskose, polyamid, jeans,modal, jute, cupro og rayon.

Material, vasketemperatur og mengde tøy (vekt) påvirker fargenyansen. Man må bruke tekstilsalt i maskinen når man skal farge tekstiler. Kjør en tom maskin med vaskemiddel på 60 grader etter farging!

Innenfor Fargefornyelse, har Nitor et produkt som heter Back To. Her er det to farger som gjelder: Back to Black og Back to White. Gir dine svarte og hvite plagg tilbake den opprinnelige fargen, og gjør de svarte og hvite igjen. Derav navnet :)

Innenfor Tekstilbeskyttende produkter, har vi Nitor sine produkter Protect. Dette er en fiberduk som beskytter mot misfarging gjennom å fange opp overskuddsfarge i vaskevannet.

I tillegg til disse produktkategoriene, har vi tatt inn en flekkfjerner som tar flekker av blod, sjokolade, blekk og egg.