Patentstrikk er i vinden som aldri før!

Om man tar seg en tur i en klesbutikk og kikker på strikkeplaggene som selges, så er det ikke til å unngå å støte på et patentstrikket plagg eller to - de er overalt denne sesongen! 

Både hel- og halvpatent er i vinden som aldri før og kan sees både i ferdigstrikk og oppskrifter. Patentstrikk er en enkel og effektfull teknikk som gjør seg godt med alle mulige garntyper. Effekten vil gjerne se svært annerledes ut om man bruker loddent garn enn om man bruker helt glatt garn, og hvor tykt garnet er!

 

Nedenfor viser vi noen lekre eksempler på patentstrikk vi har funnet på nettet - kanskje det kan inspirere til ditt neste prosjekt? 

 

    

Lange og romlige gensere strikket i tykt garn, en lett lodden patentgenser med raglan og rund hals eller enkel genser i patent med isydde ermer - variasjonene er mange!

 

  

Patentstrikk i tykt garn er svært effektfullt, og gir gode og varme plagg. Eller hva med en kul kjole i loddent garn til våren? 

 

  

Genseren til venstre er fra den franske designeren Isabel Marant, til høyre modellen Silja i halvpatent fra Hanneli-kolleksjonen til Sandnes garn (vi har oppskriften!)

 

Vi har laget flere oppskrifter på raglangensere de senere årene; som den populære helpatent-genseren fra Tjorven 4 eller genseren med liten hals fra Tjorven 5, som du finner gratis oppskrift på her!

 

   

 

Benytt vinteren til å finne ny inspirasjon og kast deg på patentbølgen!