DUGNADSSTRIKK

Det finnes mange flotte organisasjoner man kan donere strikkeplagg til! Her følger en oversikt over de vi har kjennskap til, samt informasjon om hva du kan gjøre for å bidra!

 

AMANDAPROSJEKTET - www.amandaprosjektet.no - til premature

Amandaprosjektet har eksistert i flere år, og ble startet etter at Bjørg og Bjørn Berge-Øvrebø sin datter Amanda tilbragte lang tid på nyfødtintensiven. Der ble de oppfordret til å strikke tepper, luer, votter og sokker for å holde henne varm. Sykehuset ytret ønske om at flere på avdelingen burde ha slike strikkeplagg, og slik startet dette prosjektet som nå gjør at nyfødtavdelinger rundt om i landet mottar strikkede tepper, luer, sokker og votter til sine små premature pasienter. 

På hjemmesiden deres har de også delt flere gratis oppkrifter, som inspirasjon til hva du kan strikke.

Ønsker du å bidra? Klikk her for å vite hva du må gjøre!

 

 

VESLAS KOFFERT - tilbud til foreldre av barn født med Downs syndrom - www.veslaskoffert.com

Her kan du bidra med strikkede tepper, luer og sokker! Som de skriver på sine Facebook-sider: "Veslas koffert er nettopp det, en koffert. En koffert vi ønsker at alle nye foreldre til barn med Downs syndrom i Norge skal få. En koffert som inneholder informasjon, personlige historier og gaver til barnet og foreldrene. En koffert vi håper kan gjøre den første tiden til disse foreldrene litt lettere." 

Ifølge gruppen selv er målet deres "å være et konkret tiltak og hjelpemiddel i oppfølgingen av nybakte foreldre til barn med Downs syndrom ved norske sykehus og gi foreldrene en god start på livets nye reise."

Ønsker du å bidra, sjekk ut Facebook-siden til Veslas koffert, eller send en epost til post@veslaskoffert.com 

 

 

ULL & OMTANKE - lapper til pledd til kreftrammede

"Ull & Omtanke er et dugnadsprosjekt som er startet opp av designfirmaet Customaid. Tanken er at alle kan klare å strikke en lapp eller to eller ti - og hver lapp er en lapp nærmere et flott og varmende pledd. Lappeteppene blir unike og nummererte, og gis til kreftpasienter med ønske om å gjøre hverdagen under behandling litt bedre. Det er vanskelig å tro annet enn at et pledd strikket av omtenksomme hoder og hjerter over hele landet kan være til trøst når livet er tøft."

Her bidrar du altså med små lapper som deretter settes sammen av Customaid til flotte lappetepper! 

For mer informasjon, sjekk ut denne nettsiden! Det finnes også flere Facebook-sider, alt ettersom hvilken del av landet du bor i. Der får du også informasjon om hvor du kan levere dine lapper.

 

 

STRIKK FOR LIVET - klær til premature i Tanzania

Strikk for livet er en veldedig non-profit organisasjon som samler inn strikkede ullplagg til premature, nyfødte og syke barn ved sykehus i Tanzania, med den hensikt å forebygge sykdom og død.

På informasjonssiden til Strikk for livet finner du blant annet strikkeoppkrifter på plagg du kan strikke, og også informasjon om hvor du kan sende plaggene du har strikket! De har også en egen Facebook-side.

 

 

Om du har restegarn liggende, men ikke vet hva du skal bruke det til - alle sakene nevnt ovenfor er gode alternativer!!