Strikkeinspo!

Her vil vi komme med litt strikkeinspo til hva ditt neste prosjekt kan være! Vi som strikker og har et visst nivå av ferdigheter innen strikking, er så heldige at vi kan strikke plagg vi ser her og der, og kan la oss inspirere til å lage noe lignende! 

 

Vi begynner med denne genseren, som ser ut som en myk drøm å ha på seg! Denne kommer fra Free People og heter 'Cloud'. Dette er en genser som er svært enkel å lage selv. Det er en vid modell som er strikket rundt på rundpinne med rette masker, ermene er enten plukket opp eller sydd i etterpå og halsen er rund. Ermene er vide, mens vrangborden nederst på ermene er smalere. Vrangbordene ser ut til å være én rett og én vrang hele veien rundt i både utringning og ermene.

Garn som kan passe til denne er for eksempel Børstet Alpakka fra Sandnes garn i nr. 1001 eller dobbel tråd med Brushed Alpaca Silk fra Drops i nr. 01. Her kan man bruke pinne 7 eller 8 for eksempel på begge garntypene, for å få den litt lette følelsen på plagget.

Bilde lånt fra www.eaemileeanne.com

 

Neste genser vi lar oss inspirere av er denne lyserosa genseren fra Zara i rillestrikk over det hele, som nok kan strikkes i både tykk bomull og ull. Men siden vi har det perfekte garnet til en slik genser, nemlig Grande fra Lang yarns, så ville vi valgt bomull - ihvertfall nå som våren og sommeren nærmer seg! Sjekk for eksempel ut farge nr. 148, som er en lys og dus rosafarge. Denne genseren er nok også litt vid i modellen. Her må for- og bakstykke strikkes hver for seg for å få til rilleeffekten. To like stykker foran og bak, vide ermer og høy hals som sys i til slutt. Vrangbordene er én rett og én vrang. Vårt garn strikkes med pinne 7 eller 8, så denne genseren er et prosjekt som går raskt å strikke! 

Undertegnede strikker en genser i Grande inspirert av denne nå - deler bilde og oppskrift når den er ferdig! 

 

Bilde lånt fra www.figtny.com - klikk her for å se flere bilder av genseren!

 

Denne hvite og enkle genseren i rillestrikk fant vi hos den franske bloggeren Une souris dans mon dressingHer deler hun også oppskriften, så dersom du er dreven i fransk så er det bare å sette igang å strikke! Men du trenger strengt tatt ikke oppskrift for å lage en slik genser. Her kan du enkelt finne ut både hvor mange masker du skal legge opp og hvilke mål du skal ha på den ved å måle på deg selv. Til denne kan du for eksempel bruke Puno fra Rauma ull på pinne 7 eller Air fra Drops på pinne 6. Her må du finne strikkefastheten din for å finne ut hvor mange masker du skal legge opp. 

Genser er strikket i rillestrikk i to deler på for- og bakstykke og deretter sydd sammen i sidene. Ermene er også strikket for seg og deretter sydd i etterpå. Det er ingen vrangbord, hverken på selve bolen eller nederst på ermene, noe som gir den et rent uttrykk. Utringningen kan man selv velge hvor vid man vil ha; her syr man sammen på skuldrene og lar åpningen være akkurat så stor som man selv ønsker. Vi vil også kalle denne et perfekt nybegynner-prosjekt!

Bilde lånt fra www.unesourisdansmondressing.com

 

Neste genser fant vi hos bloggeren Sincerely Julesog hun har her på seg en flott grå strikkegenser som ser herlig myk ut. Dette er en patentstrikket genser med raglan og rund hals, samt splitter nederst i sidene på bolen. Vi vet ikke hvor den kommer fra opprinnelig, men vi vet at den er ganske enkel å lage selv! For noen år siden laget vi en genser i halvpatent i heftet Tjorven 4, som ligner på denne. Vår genser er strikket i Suri fra Sandnes garn i nr. 1042. Om du bruker vår oppskrift som utgangspunkt, så kan du selv velge om du vil ha en litt mindre halsåpning, eller lage dobbel halskant som brettes innover og sys fast! Splitter i sidene kan du også lage.

 

Bilde til venstre lånt fra Sincerely Jules - bildet til høyre er fra Tjorven 4.

 

Denne kule genseren i tykt garn vet vi dessverre ikke hvor kommer fra opprinnelig, men den er ihvertfall superinspirerende! Og vi har det perfekte garnet du kan bruke også; Anouk fra Lang yarns! Denne genseren er tilnærmet lik en vi allerede har laget oppskrift på, den eneste forskjellen er at modellen til høyre er med høy hals. Her kan du enkelt strikke høy hals om du liker det, eller beholde den vide halsen som vi har i vår oppskrift. Dette er også et prosjekt som går fort å strikke; vi kan love deg det går unna på pinne 12!

 

Bildet til høyre er vår modell

 

Den siste genseren vi presenterer som inspirasjon for denne gang, er enda en oversized genser i tykt garn. Dette er også en enkel genser å lage selv; den kan strikkes rundt på rundpinne, har vrangborder med én rett og én vrang, samt høy hals som man bretter dobbelt. Her kan du også bruke garnet Anouk fra Lang yarns, eller for eksempel Andes fra Drops (vi synes mosegrønn nr. 7810 er svært lik fargen på bildet!). Igjen; her kan man selv regne seg fram til maskantall og ønskede mål! 

 

Vi håper du har blitt inspirert til å svinge pinnene! Flere slike innlegg kommer :)