Mer strikkeinspo!

Tidligere i år publiserte vi en artikkel med masse strikkeinspo, og det er mange som har latt seg inspirere til å lage noe spennende etter å ha lest denne. Derfor vil vi igjen dele god inspirasjon som kan hjelpe deg til å finne et nytt prosjekt for høsten! 

Vi har saumfart nettet, sett på streetstyle fra ulike moteuker i Europa og blogger fra hele verden. Mange av strikkeplaggene vi kom over er så fine at vi vil dele bildene og komme med tips til hvordan du kan lage noe lignende! Det finnes ikke oppskrifter på flere av de dessverre, men vi skal gjøre så godt vi kan å forklare teknikkene eller henvise til oppskrifter som ligner!

 

Enkel oversized genser fra The Knitter

Nicole Leyborne er en ung jente fra New Zealand som selger egendesignede strikkeplagg. Hennes signaturstil er tykt garn og oversized - perfekt for oss kalde nordboere! Designen er enkel og ukomplisert, og vår favoritt er denne rosa herligheten som heter 'Bubblegum'. Grunnen til at vi elsker denne modellen, er fordi det er en svært enkel genser på tykke pinner med tykt garn, noe som er et flott nybegynnerprosjekt! Dersom du er helt fersk i strikkegamet, er noe som dette perfekt for deg siden det er glattstrikk hele veien, uten raglan og kompliserte mønstre. 

Ønsker du å strikke noe lignende så er det ikke vankeligere enn dette: vrangborden på bolen er 1 r 1 vr, deretter glattstrikk hele veien. Del til ermer, men husk at ermene er ganske vide! Halsen er noe avrundet, og deretter kan man plukke opp og strikke en hals i 1 r 1 vr, som brettes dobbel og sys fast på innsiden. Ermene kan man plukke opp rundt ermhullet og strikke utover. Ermene skal være vide, men det kan man velge selv etter egne preferanser. Nederst på ermene bør du felle jevnt fordelt for å smalne ermet nederst, før man avslutter med vrangbord. 

  

Mila nr. 09 fra Lang yarns og Silk Mohair nr. 4023 fra Sandnes garn er en flott kombinasjon for å oppnå noe lignende - de er myke og gode hver for seg, men sammen blir de enda bedre! Disse gir et lett plagg uten tyngde, noe som er en fordel til store strikkeplagg der det går med mye garn.

 

Enkel lett melert genser med raglan

Dette er et streetstylebilde fra moteuken i Paris, og det er derfor ikke mulig å finne ut hvor genseren kommer fra. Men vi elsker den - både fargen, den fine halsen, raglanfellingen og det litt posete uttrykket. Dette er en helt enkel glattstrikket genser med raglan - med andre ord; det ultimate hverdagsplagget! Det finnes mange oppskrifter på slike gensere, du kan for eksempel bruke denne som utgangspunkt (gratis oppskrift), men droppe flettene i raglanfellingen. Det viktigste her er uansett å finne den perfekte fargekombinasjonen. Her bør du bruke to ulike garnkvaliteter for å få det lett melerte utseendet. 

  

En god blanding kan være Alpakka Ull fra Sandnes garn i nr. 4023 og Mohair Luxe fra Lang yarns i nr. 62. Fargekombinasjonene er jo mange, men disse tror vi hadde vært lekre sammen!

 

Beige jakke med lang raglan

En enkel jakke som denne herlige strikkejakken fra 'I love Mr. Mittens' er et plagg alle bør ha i skapet. Hele jakken er glattstrikket med vrangborder, og det som gjør denne litt spesiell er den lange raglanfellingen! Denne modellen selges ikke lenger i deres nettbutikk, men man kan jo la seg inspirere av det lekre bildet?! Det garnet fra vårt sortiment som vi umiddelbart tenkte som perfekt til noe som dette, er Catena Merino fra Katia i nr. 202. Dette garnet er blitt en stor hit hos oss, både blant kunder og ansatte. Det er mykt og varmt, og gir lette plagg uten å tynge og dra. Vi har dessverre ingen oppskrifter som ligner på denne, men om du er litt kyndig fra før så skal ikke noe lignende være for komplisert å prøve seg på!

 

 

Tykk flettegenser

Denne modellen har vi heller ikke klart å finne ut av hvor kommer fra, men den er nydelig! Den kan minne noe om vår månedens oppskrift for september, som også er i tykt garn og med tykke fletter. Vår modell er lenger, men her kan man jo velge å lage en kortere variant om man ønsker det. Vår genser er strikket i Puno fra Katia, et garn som dessverre er utgått, men som vi har fremdeles har en del igjen av på lager, og som nå selges ut før vi gjør plass til nye spennende kvaliteter! 

Andre garntyper du kan bruke på plagg som dette er for eksempel Myk fra Sandnes garn, Alpaca Dream fra Rico Design eller Andes fra Drops

  

 

Fluffy kosegenser

Denne herlige genseren fant vi hos en fransk blogger; Tricolyne. Denne genseren deler hun også oppskriften på, men den er skrevet på fransk. Dersom du ikke er dreven i fransk så kan du benytte deg av Google Translate eller bare bruke bildene som inspirasjon. Selve modellen er veldig enkel; det er en glattstrikket oversized genser med rund hals. Enkelt og greit, og noe som er oppnåelig for de fleste å strikke. For å få til det myke fluffy utseendet kan man bruke mohair eller angora. Vi synes Ingenua fra Katia i nr. 52 er et veldig godt alternativ! Denne kan strikkes med enkel eller dobbel tråd, alt ettersom hvor tykk genser du ønsker.

  

 

Genser med store ermer

Denne genseren er fra Free People, og modellen heter Alpaca Cloud Sweater. Igjen; en helt enkel modell som er rask å strikke! Selve bolen er god og romslig, men det er ermene som er fokuspunktet her; de er ekstra vide men smalner mot håndleddet. Halsen på denne er uten vrangbord, og er ganske vid, nesten som en båthals. En av våre garnnyheter fra Rico Design vil være ypperlig til et plagg som dette; Luxury Alpaca Superfine er et lett og luftig garn som gir varme og lette plagg. Det er også meget drøyt, så du trenger ikke mange nøstene til en enkel genser! 

 

 

Vi håper du har fått litt inspirasjon med denne artikkelen, og at du finner noe du kunne tenke deg å strikke! Mulighetene er også tilstede for å lage sin egen vri på plagg man ser og liker, det er det som er det morsomme med inspirasjon, og det å skape!

Og helt til slutt vil vi minne om at det er helt greit å la seg inspirere - men ikke kopiere! Husk at det er mange som bruker mye tid og ressurser på å utvikle design og at man skal respektere det arbeidet som legges ned i dette.