1. Dec 18 2019

  Nettbutikk og Klikk & hent i julen

  Vi skriver 18. desember og det er under en uke igjen til julaften. Tjorven garns nettbutikk har i dag sin siste utsending av varer bestilt på nett, og ingen flere ordre sendes ut før i uke 1.

  Klikk & hent er også begrenset fra og med torsdag 19. desember. Men ring oss gjerne direkte på tlf. 22693360, dersom du ønsker å legge av varer. Vi er behjelpelige med å skaffe det meste, etter vår beste evne og tilgjengelighet!

  Dersom du har spørsmål til oss kan vi også nås via DM på Instagram, på Facebook eller på epost. Her svarer vi når vi har tid og anledning :)

  Med ønske om en riktig god jul!

 2. Dec 16 2019

  Julens åpningstider!

  Åpningstidene for desember er som følger: 

  Mandag - fredag: kl. 10 - 18

  Lørdag: kl. 10 - 16

  Søndag 22/12: kl. 14 - 18

  Lille juleaften: kl. 10 - 17

  Juleaften: kl. 9 - 12

  1. og 2. juledag: stengt

  27. desember: kl. 10 - 16

  28. desember. kl. 10 - 14

  30. desember: kl. 10 - 16

  31. desember: kl. 10 - 14

  1. nyttårsdag: stengt

  2. januar: stengt grunnet vareopptelling

  Fra og med 3. januar er vi tilbake til våre normale åpningstider. Med ønske om en riktig god jul! 

 3. Dec 11 2019

  Våre julegavetips!

  Julehandelen er i gang for fullt, og mange er allerede godt i gang med årets julehandel. Men, det er ikke alltid så lett å vite hva man skal gi!

  Her har vi samlet noen av våre julegavetips:

  The Needle Box rundpinneveske - kr. 599

  Denne kompakte vesken er beregnet for rundpinner, og er det perfekte oppbevaringen for deg som har flere enn ett sett rundpinner, men ikke har et ryddig oppbevaringssystem for dem! Vesken har 15 rom, og det er plass til mange pinner i hvert rom. Denne kommer i 5 farger, og er den perfekte gaven til en som strikker mye!

  Broderisakser kr. 135 pr stk

  En broderisaks er noe alle som driver med håndarbeid har bruk for fra tid til annen, enten man strikker eller syr. Hva med å gi en lekker broderisaks i julegave? Vi har lekre sakser med diverse design, som skiller seg litt ut fra de vanlige saksene man finner på markedet.

      

  Barnas Strikkepakke kr. 139

  Denne søte esken fra Sandnes garn er passende for barn fra 6 år og oppover. Dette er et perfekt start-kit for en nybegynner, og inneholder to nøster Fritdsgarn, et par strikkepinner i 5 mm og et lite hefte med instruksjoner.

  Handlenett kr. 69

  Et handlenett er perfekt til å ha strikketøyet i, og et mer miljøvennlig alternativ til plastposer! Vi har fire ulike typer fra Stitch, med god holdbarhet og plass.

  Gavekort - valgfritt beløp! 

  Hvis du ikke aner hva du skal gi, så er et Tjorven-gavekort alltid en sikker vinner! Du bestemmer selv beløpet dersom du kjøper det i butikk, eller fra kr. 100 dersom du vil kjøpe det i nettbutikken vår. Gavekortet er gyldig i 2 år fra kjøpsdato, og kan brukes i begge butikkene våre (Tjorven garn og Tjorven Nål & Tråd)

  Gavekort kan kjøpes her!

 4. Oct 29 2019

  Cecilie Skog - del 2

  Nå kommer endelig del to av Cecilie Skog + Sandnes garn kolleksjonen! I uke 44 lanseres fire nye modeller til dame; en genser, jakke, lue og votter.

  Temaet er fremdeles trær, men de nye modellene er mer minimalistisk og strikket i tynnere garn. Den lekre genseren med små trær over hele er strikket i Tynn Merinoull. Jakken er strikket i Mini Alpakka, mens luen og vottene er strikket i Mini Alpakka. Disse oppskriftene kommer som enkeltoppskrifter (luen og vottene kommer i samme oppskrift).

  Vi får oppskriftene i løpet av uke 44, og tror dette kan bli årets julegavestrikk! 

    

    

 5. Aug 16 2019

  Cecilie Skog x Sandnes Garn

  Sandnes garn har de siste årene hatt mange suksessfulle designsamarbeid; Skappel, Hanneli Mustaparta, Tiril Eckhoff og nå - Cecilie Skog.

  Sammen med moren sin har Cecilie designet en flott genser strikket i garnet Kos, med motiver av trær på bærestykket. Genseren fås til både dame og barn.

  Om samarbeidet sier Cecilie:

  "Jeg elsker ull. Mamma strikket seg gjennom barndommen min. Hun strikket til alle i familien. Den gangen strikket hun akkurat det vi trengte, for at vi skulle holde oss varm gjennom det forblåste vestlandsværet. Gensere, kjoler, hals, lue og sokker gikk i arv. Siden den gangen har ulla også blitt mjuk. Og lun, så luftig og lett - og fremdeles så bærekraftig.

  Mine gamle gensere holder fortsatt små jenter med bustete hår varm. Og mamma strikker og strikker og strikker, det kommer stadig en overraskelse i posten, fra Ålesund. Fargerik ull, med restegarn og god fantasi.

  Mamma og jeg hadde lyst å lage gensere sammen, og vi hadde lyst å strikke trær i dem - en hel skog. For jeg bor i skogen og har bare blitt mer og mer glad i den. I samarbeid med Sandnes Garn er dette resultatet: Gensere med trær, i tidløse farger. Garnet heter Kos, og det passer perfekt, for dette er bare kos: Lett å strikke, fin å gi bort, god å ha på - og så ufattelig mjuk mot huden, som å kle på seg myk luft, rett på kroppen. Nyt!"

  Oppskrift og garn får du hos oss nå!

     

 6. Aug 16 2019

  Nå får du Knitting for Olive hos oss!

  Vi har lenge hatt etterspørsel etter garn fra Knitting for Olive, og etter å ha klart å rydde plass i våre allerede stappfulle garnhyller, så fikk vi endelig på plass både Merino og CottonMerino fra Knitting for Olive i sortimentet vårt! 

  Vi valgte og ta inn absolutt alle fargene i begge disse kvalitetene, og denne fargeskalaen er en fryd å se på. Duse og lekre farger som går ton-i-ton med hverandre gjør disse til garn som kan bli en liten utfording å velge sin farge i, men samtidig er de så lette å sette sammen! 

  Begge kvalitenene gjør seg veldig godt til babytøy eller barneklær, men også til voksne som vil ha tynne, men samtidig holdbare og varme plagg. 

  Vi mener også de gjør seg meget godt i samhandling med andre garntyper, og ser spesielt for oss at Merino sammen med en mohairtråd blir helt ypperlig.

  Vi har også hele sortimentet i nettbutikken vår! Klikk på denne lenken for å handle på nett!

  Vi har også fått ønsker om å ta inn Soft Silk Mohair fra samme merke, og vi har veldig, veldig lyst! Dessverre så har vi plassutfordringer, og skulle ønske vi kunne få plass til alle de lekre fargene som finnes! Men vi har allerede et stort utvalg av silke+mohair garn i butikk, så denne må vi vente med akkurat nå.

  Velkommen til oss for en titt på det lekre Knitting for Olive-garnet! 

      

  Noen av fargene i Merino 

     

  Noen av fargene i CottonMerino

 7. Jul 4 2019

  Sommerinfo!

  Sommeren er i full gang og i den forbindelse vil vi snart innføre sommertider for butikkene! 

  Tjorven garn og Tjorven Nål & Tråd holder selvsagt åpent hele sommeren, men til noe endrede tider. 

  Fra mandag 15. juli - mandag 12. august er åpningstidene våre som følger:

  Mandag til fredag: kl. 10 - 16

  Torsdager: kl. 10 - 17

  Lørdager: kl. 10 - 14

  Nettbutikken holder åpent 24/7 - 365 dager i året! Men; i uke 29, 30 og 31 er denne ubemmanet grunnet ferieavvikling. Det betyr at du kan bestille som normalt, men alle ordre gjort i denne perioden sendes først i uke 32. Klikk & hent-alternativet kan heller ikke benyttes i denne perioden.

  Vi kan nås på Facebook, Instagram og telefon i hele sommer! 

  Vi har mye fin sommerstrikk å friste med, og flere hyllemeter med herlig garn passelig for alle årstider! Vi har utvidet bomullsutvalget, med flere nye spennende kvaliteter.

  Med dét ønsker vi dere alle en riktig god sommer, full av glede og strikkelyst! 

 8. Jul 4 2019

  Witre Design hos Tjorven garn!

  Dersom du er aktiv på Instagram, og følger norske strikkere og influencere, så har du garantert hørt om Witre Design.

  Witre Design er drevet av designer Ida Witre Trettevik og hun holder til på Grunerløkka i Oslo.

  Den første oppskriften ble lansert så sent som i april 2018, og siden den gang har Ida Witre kommet med mange flotte oppskrifter som bare har økt i popularitet. 

  Tanken bak merket er å skape et moderne uttrykk og design, og inspirere til å strikke sin egen garderobe - plagg for plagg.

  Strikking er "slow fashion", der motivasjonen er å lage plagg i god kvalitet som varer lenge, som man tar vare på og som kan brukes til mange anledninger!

   

  Nordisk Sommertopp og Grunerjakka er bare to eksempler på noen av de designene du garantert har sett før.

  Nå er vi så heldige at vi kan la kundene våre både se alle oppskriftene fra Witre Design hos oss, samt handle garn! 

  Vi har en egen perm med flere av hennes design, og sammen med Witre Design har vi en ordning som gjør at du kan finne ditt neste prosjekt i permen, handle garn hos oss og oppskriften på witredesign.no!

  Ida Witre har et ønske om å hjelpe garnbutikkene og derfor er vi glade for at hun lar oss ha et utvalg av mønstrene hennes hos oss som kundene våre kan strikke og glede seg over.

  Velkommen til oss for en inspirerende titt!

  // bilder lånt fra witredesign.no //

 9. Jun 13 2019

  Sommerstrikk!

  Vi er godt i gang med sommeren, og ferien nærmer seg med stormskritt for de aller fleste. 

  Trenger du litt inspirasjon til sommerstrikken? VI hjelper deg! 

  Her har vi samlet noen av våre favoritter for sommeren.

  SANDNES GARN

  Sandnes garn har alltid mange fine sommeroppskrifter til både voksne og barn. Dette er våre favoritter fra heftet 1908 Sommer Dame!

        

  - Toppen "Sløyfe" er en herlig myk topp med rund hals og korte ermer. Denne er strikket i Mandarin Petit, og har raglanfelling og dekorativt hullmønster i halsen. 

  - Genseren "Stripegenser" er strikket i Duo og Tynn Silk Mohair. Denne blandingen gjør den perfekt til kjølige sommerkvelder, der den tynne mohairen sørger for varme mens bomullen i Duo virker avkjølende. 

  - T-skjorta med striper er strikket i Mandarin Petit. Denne kan fint strikkes ensfarget, eller med striper som avbildet. Alle de ulike fargene i Mandarin Petit gir mange muligheter for å sette sammen sin helt egne fargekombinasjon! 

  RAUMA GARN

  I heftet 285 Sommer dame er det mange godbiter som vi har forelsket oss i! Både de mer avanserte modellene med fletter, samt helt enkle topper kan man finne i dette heftet. Her er våre utvalgte favoritter! 

        

  - Genseren med heklet bærestykke er strikket i Petunia, og er etter vår mening den perfekte sommergenser! Det lekre bærestykket gjør hele plagget!

  - Genser med striper er strikket i Petunia. Den har 3/4 lange ermer og er romslig i fasongen. Det perfekte plagget å slenge over et skjørt eller shorts! 

  - Flettegenseren med raglan er også strikket i Petunia. Alle de lekre flettene gjør denne litt mer avansert å strikke, men den er allikevel den ultimate sommerstrikken.

  PETITE KNIT

        

  - Ankers Sommerbluse er en lekker topp med rundt bærestykke. Denne kan strikkes i for eksempel Line fra Sandnes garn. En enkel topp som passer til alt!

  - Sunday Tee har et rundt bærestykke og strikkes ovenfra og ned. De lekre stripene og den vide halsen gjør denne til et statement-plagg alle bør ha i garderoben! 

  - Saturday Night Seater er strikket i tynn mohair, men de korte ermene og den tynne mohairen gjør denne til en allsidig helårsgenser! Et lekkert og delikat design med puffermer. Denne strikkes ovenfra og ned.

  Hos oss kan du finne oppskrifter og garn til alle modellene vi her har vist. Velkommen til oss! 

 10. May 23 2019

  Tjorven garns lagersalg!

  For femte gang arrangerer vi lagersalg!

  Suksessen fra foregående år har vært stor, og vi ser fram til å igjen kunne tilby kundene våre garn, modeller, oppskrifter, strikkepinner og annet tilbehør til uhørt lave priser! 

  Målet med årets lagersalg er, forhåpentlig, å tømme lageret helt! Vi skal flytte det eksterne lageret vårt, og det er dermed mye som ikke skal være med på flyttelasset fra gammelt til nytt lager.

  Mye av det som selges på årets lagersalg er utgåtte garnkvaliteter fra butikkene våre på Majorstua, men også overskudd fra tidligere lagersalg. Her vil du finne merkevarer som Dale garn, Katia, Drops, Sandnes garn, Lang yarns, PT og mange flere. Mesteparten av garnet er garn som er gått ut av produksjon, men også enkelte varer som fremdeles finnes, men som vi ikke lenger skal forhandle. Det vil være et godt og blandet utvalg av både kvaliteter, farger og mengder. Du kan ikke forvente å finne veldig mange nøster i samme parti i samme farge, men det bør ikke være til hinder for å finne seg noe fint! 

  Vi har også mange eldre mønsterhefter fra Sandnes garn som selges til en femmer, strikkepinner fra Lang yarns i mange ulike tykkelser, materialer og lengder, tilbehør med Mariusmønster ++ 

  Det kan også dukke opp ting som vi ikke får listet opp, men som vi dagen før bestemmer oss for å selge på lagersalg :)

  For de av dere som har vært med på dette før så vet dere litt om hvordan det foregår. Det pleier å være folksomt og trangt til tider. Vi vil forsøke å begrense dette så godt det lar seg gjøre ved å slippe inn puljer med handlende. Vi utvider også handleområdet noe, slik at det blir mere plass å bevege seg på, med større avstand mellom varene.

  Her er detaljer dere trenger å vite:

  Tid: søndag 2. juni kl. 12 - 15

  Sted: i lageret vårt på Furuset (Strømsveien 323 A - like ved IKEA)

  Hvordan komme seg dit: med bil; det er parkeringsplasser tilgjengelig. Du kan også ta bussen. Busstoppet heter 'Sam Eydes vei'

  Gode tips:

  - ta med en god dose shoppingglede og tålmodighet.

  - Vi har bare én kasse og betalingsterminal, og opplever nesten alltid at det er lang kø for å betale. Men; vi jobber raskt og effektivt for å forminske ventetiden så godt vi kan!

  - Oppretthold god køkultur

  - alt som selges er lagt frem, det skal derfor ikke være nødvendig å spørre om vi har mer av noe enn det som ligger fremme. Det finnes ikke noe mer "på lager" ;)

  - fra tidligere år så vet vi at de timene lagersalget pågår er det hektisk, trengsel og stor pågang. Det er intenst, men veldig gøy! Vi vil ha ansatte på gulvet til å hjelpe dere.

  Vi har også tidligere hatt et kølappsystem, der man "kjøpte seg" en plass i køen. Dette gjør vi ikke i år. Vi kommer til å slippe inn kunder etterhvert i puljer, og håper på hjelp til å danne en ordnet kø. Men dette klarer dere nok på egenhånd :) 

  Det som ikke blir solgt på lagersalget vil bli donert til skoler, barnehager, eldresentre og andre institusjoner.

  Vel møtt - vi gleder oss!! 

   

Side