1. Jul 18 2018

  Vi pusser opp Nål & Tråd!

  Tjorven Nål & Tråd holder stengt i sommer grunnet oppussing! 

  Tjorven garn holder åpent som normalt hele sommeren, men vi stenger én time tidligere enn ellers i året:

  Mandag - fredag: kl. 10-16

  Torsdag: kl. 10 - 17

  Lørdag: kl. 10 - 14

  Velkommen til oss og ha en strålende sommer!

 2. Jun 7 2018

  Ull hele året!


  Mesteparten av mai, og første del av juni, har vist seg å bli den varmeste forsommeren på mange tiår - i alle fall her i Oslo! Det er herlig å kunne starte sommeren med en skikkelig hetebølge, selv om vi nordboere ikke er så vant til slike temperaturer. Da er det forståelig at man ikke prioriterer strikketøyet, der man blir sittende med varmende ull i fanget, men heller kommer seg ut til nærmeste park, strand, hage eller innsjø for å kjøle seg ned.

  Men - etter den søte kløe kommer den sure svie, og det er bare å anta at den mer normale norske sommeren etterhvert vil gjøre seg gjeldende. Med det følger litt kjøligere sommerkvelder, der man gjerne drar på seg myk strikk som varmer en halvfrossen kropp som har kjent på varme solstråler en hel dag. 

  Våre favoritter ligger i skapet hele året - man vet ikke når man får bruk for en god strikkegenser. Men om sommeren er det gjerne de lysere og mer fargesterke variantene man velger.
  Denne genseren har vi kalt 'Sukkertøygenseren' og man blir glad av å se på den!

  Den er strikket i Mohair Luxe fra Lang yarns, som er tynn mohair

  og silke i skjønn forening.

  Det at garnet er såpass tynt gjør at dette er et plagg som passer året rundt.

  Hvis du vil kjøpe garnpakke til denne er det bare å klikke på bildet   

  En annen lett og luftig favoritt er Juliagenseren fra Sandnes garn, designet i samarbeid med Iis of Norway, som ledes av Siv Elise Seland. Den er strikket i Silk Mohair i fargene 4023, 2024 og 7521 - tre delikate og duse farger. Fargeutvalget i Silk Mohair er omfattende, og designet på denne genseren gjør at man kan strikke seg både to og tre varianter i ulike fargekombiniasjoner!

  Bare se på alle de fine fargene! 

  En annen genser som egner seg om sommeren, og som også er lett og luftig, er denne varianten av Line Langmo sin populære genser. Her har vi valgt å strikke den i Mohair Luxe i blåfarger. Utgangspunktet er den samme som 'Bloggergenseren' - men denne er strikket med tynnere garn og tynnere pinner. Til en slik modell er det også fritt fram å velge sine favorittfarger og skape noe ingen andre har! 

 3. May 9 2018

  Tjorven Bryllup!

  Vi jobber hele tiden med å lage nye oppskrifter, og denne gangen var det et stort ønske om å lage fine ting til bruden som var inspirasjonen! Det finnes ikke mange oppskrifter til bruden i dag, og derfor har vi nå laget Tjorven Bryllup - som kommer i løpet av mai!

  Det å stå brud er en spesiell opplevelse, og et bryllup er en drømmedag man vil huske for alltid. Derfor er det også fint å kunne bruke både tid og kjærlighet på et håndstrikket plagg som man vet vil sette sitt personlige preg på brudeantrekket, og som man vil forbinde med gode minner. Disse plaggene vil også være en fin gave til bruden!

  I dette heftet finner du både strikkede og heklede boleroer til å ha over kjolen, belter, gensere, sjal og hårpynt. 

      

  Alle oppskriftene i heftet er designet av oss som jobber hos Tjorven garn, og vi har samarbeidet med flinke fotografer, stylister, redigerere og korrekturlesere slik at resultatet skulle bli så flott som mulig.

  Mer info om lanseringsdato kommer senere!

 4. May 3 2018

  VELKOMMEN TIL NYE NETTSIDER - 2018

  Som du sikkert har sett allerede så har nettsiden vår fått et helt nytt design! 

  Hovedfokuset er nå på nettbutikken, og vi håper du synes det er enklere å finne frem og at du får en bedre handleopplevelse hos oss.

  Nytt er også at vi nå samarbeider med Klarna, hvilket gir deg flere betalingsmuligheter og derfor mer fleksibilitet.

  For å holde deg oppdatert på alt som skjer i Tjorven-universet (altså nettbutikken og våre to butikker i Oslo), sjekk gjerne ut bloggen vår for oppdateringer og spennende innhold!

 5. Mar 26 2018

  Våre åpningstider i påsken!

  Disse åpningstidene gjelder for Tjorven garn og Tjorven Nål & Tråd:

  Mandag 26.03-onsdag 28.03: kl. 10 - 17

  Skjærtorsdag, langfredag: stengt

  Lørdag, påskeaften: kl. 10-14

  1. påskedag: stengt

  2. påskedag: stengt

  Åpent igjen som normalt fra og med tirsdag 3. april. GOD PÅSKE!

   

  Nettbutikken holder stengt fra onsdag 28.mars til og med mandag 2. april. Første utsendelse av varer etter påske er onsdag 4. april.

   

 6. Mar 21 2018

  DROPS påskeverksted!

  Hvis du trenger litt inspirasjon eller småprosjekter du kan ta med deg på påskeferie, så er Drops sin påskekalender noe for deg!

  De har delt mange fine oppskrifter på blant annet eggevarmere, grytekluter, bamser, sokker, votter med mere!

  Klikk her for å se alle gratisoppskriftene!

   

  Her ser du et lite utvalg fra påskekalenderen (ved å klikke på bildene kommer du til oppskriften!)

 7. Mar 9 2018

  Helgestrikk!

  Det er alltid deilig når helgen nærmer seg, og man har tid til å gjøre det man aller helst vil; det være seg å gå på ski, kose seg med familie og venner, eller sette seg til rette i sofaen med en kopp kaffe og herlig mykt garn i fanget. Vi strikker i alle fall mye i helgene! Noe av det beste er å kunne starte på et nytt prosjekt etter å ha trålet sin lokale garnbutikk på jakt etter inspirasjon.

  Trenger du litt inspirasjon for neste prosjekt? Da er det bare å lese videre.

   

 8. Mar 8 2018

  Gratis oppskrift fra Sandnes garn!

  Sandnes garn deler hver måned en gratis oppskrift, og oppskriften for mars er denne herlige kjolen strikket i Baby Lama! Oppskriften heter 'Minsten' og kommer fra heftet 1722 Baby Lama. Dette garnet fører dessverre ikke vi, men vi har garnalternativer du kan bruke.

  Oppskriften er en 2 i 1-variant som passer både til jente og gutt, siden den kan strikkes både som kjole og genser!

  Klikk her for å laste ned oppskriften! (tilgjengelig i mars 2018)

   

 9. Mar 2 2018

  Fine påskeluer!

  Påsken nærmer seg og kommer fortere enn man aner - derfor deler vi her litt inspirasjon til fin påskestrikk som du kan pusle med fram mot påsken, eller på påskeferie!

  En lue er et enkelt og raskt prosjekt som er kjempefint til nybegynnere, eller mellom større prosjekter.

   

 10. Feb 8 2018

  Gratis oppskrift fra Sandnes garn!

  Sandnes garn deler en gratis oppskrift hver måned, og oppskriften for februar er denne søte jakken med sjalskrage og raglan til barn. Jakken passer både til gutt og jente, og har en spennende strukturstrikk. Den kommer i størrelse 2-12 år, og strikkes i Smart.

Side