1. Oct 17 2018

  Gratis oppskrift fra Sandnes garn!

  Hver måned deler Sandnes garn en oppskrift som kan lastes ned gratis! 

  Oppskriften for oktober er denne lekre genseren med striper, strikket i Alpakka Silke og Silk Mohair. Selve modellen er enkel, med rund hals og isydde ermer. 

  Denne genseren kan strikkes i mange ulike fargevarianter, og med alle de lekre fargene som finnes i Alpakka Silke og Silk Mohair så kan du la kreativiteten få fritt spillerom og lage din egne variant. Hva med striper i ulike farger på nøytral bunn? Eller en julevariant? Eller en ensfarget genser kanskje?

  Klikk her for å laste ned oppskriften! (er kun tilgjengelig for nedlasting hele okotber 2018)

 2. Sep 14 2018

  Wool & The Gang modellene du MÅ se!

  Du har vel fått med deg at Tjorven garn, som de første og eneste i Skandinavia, nå tilbyr garn fra Wool & The Gang? 

  Dette hippe og innovative merket fra Storbritannia spesialiserer seg på enkle, trendy og spennennde oppskrifter til dame, herre, barn og baby. 

  I tillegg til å ha noe av det kuleste og mykeste garnet på markedet! 

  Siden august 2018 har vi hatt Crazy Sexy Wool og Feeling Good Yarn på nett og i butikk, samt utvalgte oppskrifter.

  Om ikke lenge kommer også Take Care Mohair - som vi gleder oss helt vilt til å få i hyllene!

  Det finnes så mange fine oppskrifter fra Wool & the Gang, og de er veldig forskjellige fra andre modeller man får på det norske markedet. 

  Bare ta en titt på disse, som er noen av våre favoritter!

  Dreamin Jumper strikkes i Crazy Sexy Wool og er en superenkel rillegenser - det perfekte nybegynner-prosjekt!

  Eden Jumper strikkes også i Crazy Sexy Wool. Dette er en enkel, men svært anvendelig, hverdagsgenser med høy hals og brede vrangborder. Vi digger!

  Live Forever cardigan er en perlestrikket tykk jakke med lommer som du fint kan bruke som en ytterjakke nå som man er mellom årstider!

  Koselig Blanket er et tykt pledd med spennende fiskebeinsmønster som er uunnværlig å ha i sofaen på sene høstkvelder.

  Strikkes i Crazy Sexy Wool.

 3. Sep 13 2018

  Høsten nærmer seg - på med lua!

  Vi er langt på vei inn i september, og med det følger kjølige morgener. Derfor er det nå på tide å grave fram fjorårets luer, eller lage seg en ny favoritt! 

  Vi har mange oppskrifter på enkle luer som du strikker på bare et par kvelder. Man kan jo selvsagt kjøpe en enkel lue i en butikk, men det er noe

  med det å ta på seg noe du har lagt tid og kjærlighet i som ikke kan kjøpes for penger...

  Vi har de siste årene laget flere Tjorven-hefter, og nesten alle inneholder minst én lueoppskrift. Tjorven 3 er et dedikert tilbehørshefte, som utelukkende består av luer, skjerf, pannebånd og halser til både barn og voksne. 


  Du kan kjøpe enkeltoppskrifter i vår nettbutikk, men også benytte deg av våre gratis oppskrifter om du ønsker det! 

  Dette settet, som består av en lekker lue med fletter og

  matchende pulsvanter, koster kun 30 kr.

  Oppskriftene står også i Tjorven 3. Kjøp oppskriften her!

  Settet er strikket med Carpe Diem fra Lang yarns; et mellomtykt

  garn i merino og alpakka. 

  En ribbestrikket angoralue er en klassiker som passer alle

  aldre. Denne strikker du enkelt på et par kvelder!

  Oppskriften koster 30 kr - du finner den her!

  Pssst! Angoragarnet til denne luen er utgått,

  men selges nå til 40 % rabatt i butikk og nettbutikk!

   

  *begrenset antall og fargeutvalg

  La oss ikke glemme herrene!

  Denne klassiske luen med bred ribbekant og glattstrikk er

  strikket i myke Alpakka fra Sandnes garn - et garn som har

  hele 54 farger å velge mellom!

  Oppskriften finner du her.

  Vi må ikke glemme denne stayeren av en lue;

  angoraluen med rullekant! 

  For å strikke denne trenger du bare

  to nøster med Angora fra Lang yarns, 

  som er utgått og dermed på salg med 40 % avslag i prisen

  I tillegg deler vi denne oppskriften gratis,

  så her er det ingen grunn til å vente

  med å lage luer til alle man er glad i...

  Om du besøker butikken vår vil du se at vi har hundrevis av lueoppskrifter fra alle de ledende leverandørene våre.

  Sandnes garn, Rauma Ull, Lang yarns, Katia, Anny Blatt... Her er det mye å velge i i et variert og mangfoldig utvalg!

 4. Sep 13 2018

  Bli med på årets strikkedugnad!

  I samarbeid med Kirkens Bymisjon lanserer House Of Yarn et nydelig, lunt og varmt #ORANSJESKJERF-garn. Pris pr nøste er 49 kr, og 5 kroner av hvert solgte nøste går til Kirkens Bymisjon sitt fantastiske arbeid for gatas folk og andre som strever i hverdagen. Du finner oppskrift på baksiden av banderolen, eller ved å klikke her! 

  Kirkens Bymisjon ønsker å spre varme og glede inn i mørketida; mange står alene, mange går en kald høst og vinter i møte. Skjerfene strikkes av ildsjeler over hele Norge, som vil bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn.

  Informasjon om hvor du skal levere skjerfet når du er ferdig får du ved å klikke her!

  Årets TV-aksjon 21. oktober 2018 går til Kirkens Bymisjon og arbeidet for et varmere samfunn. Derfor vil de i år henge opp og dele ut de oransje skjerfene i gater over hele Norge noen dager i forkant av dette. I tillegg til å være en fysisk gave til en som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som trenger å kjenne varme og inkluderende fellesskap. Det oransje skjerfet er til mennesker som fryser, til mennesker som vil vise sin solidaritet med mennesker som fryser og som opplever utenforskap, og til mennesker som vil vise sitt ønske om et varmt og inkluderende samfunn.

  Oransje skjerf er et kraftfullt symbol på omsorg, solidaritet, medmenneskelighet, empati og omtanke for de som strever i hverdagen. Et tegn på at du bryr deg, og at du ønsker å bidra til et varmere samfunn.

  Vi er selvsagt igjen med på årets varmeste strikkedugnad og har det du trenger for å bidra!

 5. Sep 12 2018

  Klikk & hent

  Nå lanserer i Klikk & Hent i nettbutikken!

  Det blir ikke enklere enn dette: sitt i ro og mak i sofaen og bestill lekkert garn, hent ferdig pakket og betalt garn på vei hjem fra jobb! 

  Nå kan du endelig bestille garn i nettbutikken vår og hente det når det passer deg. Du gjør en ordre som vanlig og betaler med enten kort eller faktura. Du vil få en sms fra oss når ordren din er klar til å hentes. 

  Ordrene kan kun hentes i butikkens åpningstid, som du finner nederst på siden vår. 

  Denne tjenesten er gratis! 

  Vi forstår at du kanskje kan få lyst til å endre på en farge for eksemplel, når du henter ordren din. Det kan være vanskelig å se farger skikkelig på nett. Vi bytter normalt ikke, men vil selvsagt handle etter skjønn i dette tilfelle!

  Vi tar forbehold om at enkelte varer kan være utsolgt på bestillingstidspunkt, men det er normalt ikke lang ventetid for utsolgte varer da vi bestiller flere ganger i uken. 

 6. Aug 31 2018

  Oslo Design Fair

  Denne uken var det Oslo Design Fair - en messe med garn, interiør og mote. Dette er en messe for faghandelen og innkjøpere, der man kan se sesongens nyheter hos leverandører. 

  Det er alltid spennende å ta turen hit. Her får vi tatt en titt på alt det fine garnet som leverandørene våre skal lansere, nye modeller og farger. I tillegg er det hyggelig å møte kollegaer i bransjen! 

  I år fant vi blant annet mye spennende nyheter til sybutikken vår! Spesielt én artikkel gleder vi oss til å selge i november, som vi tror blir en hit balnt kundene! 

  På garnfronten er det nye farger i allerede etablerte kvaliteter som kommer. Fra Sandnes garn er det mange nye farger i Peer Gynt å glede seg til; alt fra dyp burgunder til flaskegrønn. Hos Sandnes garn fikk vi også tatt en titt på kolleksjonen de har med Nanna Øland Fabricius, en dansk popartist under navnet 'Oh Land' med en kreativ og fargerik stil! Her lanseres det også en ny garntype i forbindelse med kolleksjonen. Dette er en leken kolleksjon av oversized plagg der fokus på det uperfekte og enkle er gjeldende. 

  Rauma Ull viste oss mange nye farger i Iris, der vår egen eier Tina har vært med i utviklingen av ti nye og spennende farger! Vi skal også få inn mange nye farger i Vams, for å utvide fargeutvalget vårt enda mer i "tykk ren ull"-kategorien.

          

 7. Aug 20 2018

  Høstens nyheter fra Sandnes garn

  Høstens nyheter fra Sandnes garn er nå kommet, og det er mange nye farger å glede seg til! 

  Det kommer mange nye farger i Alpakka Ull, Tynn Alpakka Ull, Alpakka Silke, Merinoull og Mini Alpakka! Den nye fargepaletten bærer preg av sesongen vi er på vei inn i, med bruntoner, lekre grønnfarger og ulike varianter av blått.


  ALPAKKA SILKE

   

  To av de nye fargene i Alpakka Silke; nr. 3062 høst og 3522 nude. 

  Dette garnet er et herlig blandingsgarn med alpakka og silke, og egner seg spesielt godt til babystrikk. I tillegg til disse to fargene får du mange andre farger som spenner over hele fargeskalaen. Kjøp Alpakka Silke her!

  MERINOULL

  I Merinoull kommer det hele seks nye farger, og to av dem ser du her; nr. 2544 brent gulbrun og nr.5002 lavendel frost. Merinoull er et mellomtykt garn i 100 % merinoull, og det er hele 33 farger å velge mellom. Dette garnet er spesielt fint til barnetøy, som gensere og bukser. Kjøp Merinoull her!

  MINI ALPAKKA

  Mini Alpakka er en klassiker, og egner seg til mye. I denne kvaliteten kommer det hele ti nye farger; blant annet nr. 3514 peach og 2134 gul sand. Mini Alpakka er nydelig til kofter, og gir et delikat resultat. I dette garnet er det hele 55 nydelige farger å velge i.Kjøp Mini Alpakka her!

  TYNN ALPAKKA ULL

  Tynn Alpakka Ull er en herlig myk kvalitet med 65 % alpakka og 35 % ull. Her kommer det syv nye farger, blant annet nr. 3571 brun og 7755 smaragd. Dette garnet egner seg til både store og små; spesielt fint til tynne og varme gensere og kofter. Kjøp Tynn Alpakka Ull her!

  ALPAKKA ULL

  Alpakka Ull kommer i fire nye farger; blant annet 6013 himmelblå og 5043 lilla. Dette er et mellomtykt garn med mykheten til alpakka, og varmen til ren ull. Kjøp Alpakka ull her!

  Alle disse kvalitetene og fargene får du selvsagt også i vår butikk på Majorstua :)

 8. Aug 6 2018

  Garnnyheter fra Lang yarns

  Det kommer alltid mange spennende garnnyheter på markedet når sommeren er på hell, og vi gleder oss alltid til å få noe nytt snadder i hyllene!

  Da vi var på årets garnmesse i Køln i april, så kom vi over mange nyheter fra vår faste leverandør Lang yarns, som vi umiddelbart falt for.

  Deres nye konsept; wool addicts er en ny linje med trendy garn som er perfekt til enkle plagg, og som passer fint til den norske høsten og vinteren!

   

  Bilder fra utstillingen til Lang yarns i Køln

  Vi kan endelig presentere garnet FIRE fra Lang yarns, et chunky garn i merinoull som er perfekt til kule gensere og tilbehør.

  Den fine flettegenseren med høy hals er perfekt for det kalde, nordiske klimaet og vi falt også for det enkle rillestrikkede skjerfet fra kampanjebildene til Lang yarns! 

  Garnet kommer i 11 farger og koster 91 kr pr nøste. 

   

  Bilder lånt fra langyarns.com

  Et annet garn fra samme konsept er WATER. Dette er et lett loddent garn i babyalpakka som gir myke, lette og behagelige plagg. Dette er et drøyt garn der du ikke trenger mange nøstene for å lage det ditt nye favorittplagg!  
  Water har vi i 11 fine farger og det koster 116 kr pr nøste.

   

  Bilder lånt fra langyarns.com

  Det siste nye tilskuddet på garnfronten fra Lang yarns er Luna. Dette er et lett kabeltvunnet garn i alpakka og nylon. Den spesielle spinneteknikken gir en svært luftig og lett elastisk tråd, noe som igjen bidrar til lette og behagelige plagg.
   Luna kommer i syv farger og koster 112 kr pr nøste.

    

  Bilder lånt fra langyarns.com

  Fire, Water og Luna er foreløpig kun tilgjengelig i vår nettbutikk men vil også komme i butikk innen kort tid!

 9. Jul 18 2018

  Vi pusser opp Nål & Tråd!

  Tjorven Nål & Tråd holder stengt i sommer grunnet oppussing! 

  Tjorven garn holder åpent som normalt hele sommeren, men vi stenger én time tidligere enn ellers i året:

  Mandag - fredag: kl. 10-16

  Torsdag: kl. 10 - 17

  Lørdag: kl. 10 - 14

  Sommertidene varer til og med lørdag 4. august.

  Velkommen til oss og ha en strålende sommer!

 10. Jun 7 2018

  Ull hele året!


  Mesteparten av mai, og første del av juni, har vist seg å bli den varmeste forsommeren på mange tiår - i alle fall her i Oslo! Det er herlig å kunne starte sommeren med en skikkelig hetebølge, selv om vi nordboere ikke er så vant til slike temperaturer. Da er det forståelig at man ikke prioriterer strikketøyet, der man blir sittende med varmende ull i fanget, men heller kommer seg ut til nærmeste park, strand, hage eller innsjø for å kjøle seg ned.

  Men - etter den søte kløe kommer den sure svie, og det er bare å anta at den mer normale norske sommeren etterhvert vil gjøre seg gjeldende. Med det følger litt kjøligere sommerkvelder, der man gjerne drar på seg myk strikk som varmer en halvfrossen kropp som har kjent på varme solstråler en hel dag. 

  Våre favoritter ligger i skapet hele året - man vet ikke når man får bruk for en god strikkegenser. Men om sommeren er det gjerne de lysere og mer fargesterke variantene man velger.
  Denne genseren har vi kalt 'Sukkertøygenseren' og man blir glad av å se på den!

  Den er strikket i Mohair Luxe fra Lang yarns, som er tynn mohair

  og silke i skjønn forening.

  Det at garnet er såpass tynt gjør at dette er et plagg som passer året rundt.

  Hvis du vil kjøpe garnpakke til denne er det bare å klikke på bildet   

  En annen lett og luftig favoritt er Juliagenseren fra Sandnes garn, designet i samarbeid med Iis of Norway, som ledes av Siv Elise Seland. Den er strikket i Silk Mohair i fargene 4023, 2024 og 7521 - tre delikate og duse farger. Fargeutvalget i Silk Mohair er omfattende, og designet på denne genseren gjør at man kan strikke seg både to og tre varianter i ulike fargekombiniasjoner!

  Bare se på alle de fine fargene! 

  En annen genser som egner seg om sommeren, og som også er lett og luftig, er denne varianten av Line Langmo sin populære genser. Her har vi valgt å strikke den i Mohair Luxe i blåfarger. Utgangspunktet er den samme som 'Bloggergenseren' - men denne er strikket med tynnere garn og tynnere pinner. Til en slik modell er det også fritt fram å velge sine favorittfarger og skape noe ingen andre har! 

Side