Mesteparten av mai, og første del av juni, har vist seg å bli den varmeste forsommeren på mange tiår - i alle fall her i Oslo! Det er herlig å kunne starte sommeren med en skikkelig hetebølge, selv om vi nordboere ikke er så vant til slike temperaturer. Da er det forståelig at man ikke prioriterer strikketøyet, der man blir sittende med varmende ull i fanget, men heller kommer seg ut til nærmeste park, strand, hage eller innsjø for å kjøle seg ned.

Men - etter den søte kløe kommer den sure svie, og det er bare å anta at den mer normale norske sommeren etterhvert vil gjøre seg gjeldende. Med det følger litt kjøligere sommerkvelder, der man gjerne drar på seg myk strikk som varmer en halvfrossen kropp som har kjent på varme solstråler en hel dag. 

Våre favoritter ligger i skapet hele året - man vet ikke når man får bruk for en god strikkegenser. Men om sommeren er det gjerne de lysere og mer fargesterke variantene man velger.
Denne genseren har vi kalt 'Sukkertøygenseren' og man blir glad av å se på den!

Den er strikket i Mohair Luxe fra Lang yarns, som er tynn mohair

og silke i skjønn forening.

Det at garnet er såpass tynt gjør at dette er et plagg som passer året rundt.

Hvis du vil kjøpe garnpakke til denne er det bare å klikke på bildet 

En annen lett og luftig favoritt er Juliagenseren fra Sandnes garn, designet i samarbeid med Iis of Norway, som ledes av Siv Elise Seland. Den er strikket i Silk Mohair i fargene 4023, 2024 og 7521 - tre delikate og duse farger. Fargeutvalget i Silk Mohair er omfattende, og designet på denne genseren gjør at man kan strikke seg både to og tre varianter i ulike fargekombiniasjoner!

Bare se på alle de fine fargene! 

En annen genser som egner seg om sommeren, og som også er lett og luftig, er denne varianten av Line Langmo sin populære genser. Her har vi valgt å strikke den i Mohair Luxe i blåfarger. Utgangspunktet er den samme som 'Bloggergenseren' - men denne er strikket med tynnere garn og tynnere pinner. Til en slik modell er det også fritt fram å velge sine favorittfarger og skape noe ingen andre har!