1. Oct 25 2018

  Motevisning med Rauma

  Allerede før dørene åpnet klokken 18 var det kø for å komme inn, for det var mange som hadde valgt å komme denne litt kjølige høstkvelden. Vel innenfor dørene ble vi møtt av blide Rauma-ansatte, som delte ut lekre handlenett og rabattkuponger til de besøkende. 

  Det var satt opp en utstilling innenfor døren i det rustikke og rå lokalet, med kasser fulle av herlig Rauma-garn og flere stativer med modeller. Her var det fritt fram for å se og kjenne på garnet, og ta en nærmere titt på ferdigstrikkede plagg. Vi fikk også en unik mulighet til å se nærmere på råvarene; ren ull (både rett fra sauen og ferdig kammet) lå i store kasser, og ufarget ull på store ruller var utstilt. Lukten av ren ull lå som et diskret teppe over denne seksjonen av lokalet, og det var svært interessant å se råvarene på denne måten før de blir til de lekre garntypene som Rauma er kjent for! 

  Kl. 18.30 var det tid for visning, og rundt selve catwalken var det tettpakket med ivrige tilskuere. De som ikke fant en ledig stol stod plassert langs veggene, og nesten 400 frammøtte ventet spent på at visningen skulle starte.

  Selve motevisningen startet med en melodiøs og stilig video vist på storksjerm, fra produksjonslokalene til Raumaull i Veblungsnes på Vestlandet. Flotte artistiske bilder rullet over skjermen, og ga oss et lite innblikk i de metoder som brukes ved produksjonen av garn. Filmen gled sømløst over i selve visningen av klær, og modellene skred ut på catwalken i de lekreste strikkeplagg. Vi så mange velkjente design, men også flere nye. Uttrykket var litt retro-inspirert samtidig som det var trendy, og stylingen av antrekkene var svært gjennomført. Plagg til dame, herre og barn ble vist fram. Selve visningen av plaggene varte i drøyt 20 minutter og ble avsluttet med at alle designerne kom opp på catwalken til stor applaus fra publikum. Også daglig leder av Rauma Ull, Erling Digernes, sa noen ord.

  Slike kundekvelder er svært hyggelig å være med på; man får mulighet til å treffe kollegaer innen bransjen, ta en nærmere titt på det produsentene driver med og gjør at man får et mer "personlig" forhold til varene man selger i butikken sin. Rauma Ull er klare på at slike samlinger er positivt for butikkstanden, og vi kunne ikke vært mer enig. Nå som vi er i en tid der detaljhandelen må konkurrere med nettaktører som underpriser og fokuserer på salg i store kvanta, fremfor personlig service og butikkdrift, så heier vi fram slike tiltak der produsentene ser utfordringene vi står ovenfor og jobber for å motvirke disse. Slike kundekvelder bidrar til å opprettholde relasjonen mellom produsent og kunde, og gjør at butikkstanden blir mer motiverte til å fortsette å bekjempe det upersonlige internettsegmentet.

  Her er noen av plaggene vi så på visningen, og vi takker Rauma Ull for en hyggelig kveld! 

  Lekre modeller på catwalken, og råvarer på utstilling i visningslokalene hos DogA
 2. Oct 18 2018

  Oppskrifter til Take Care mohair!

  Vi har fått inn den herlige mohairen fra Wool & the gang; Take Care mohair! Dette er 50 grams nøster som strikkes på pinne 6.5-12 mm, og du får 100 m med myk tråd. Vi har 11 lekre farger å velge i, fra de duse til de mer klare fargene.

  Vi har testet ut garnet og kan fortelle at det er nydelig å strikke med og at det loer svært lite! Dette var litt uventet, siden mohair er kjent for å etterlate seg små fibre overalt, men her ble vi gledelig overrasket!

  Garnet gir lette og lekre plagg, som er både varme og delikate. 

  Nå har vi lagt ut garnpakker til fem nye garnpakker i nettbutikken - du finner de i vår nettbutikk og i butikken på Majorstua! Priser fra kr. 825