Babyjakke i kasjmir

Babyjakke i kasjmir

Lue i falsk patent

Lue i falsk patent

Oversized kosegenser

På lager
SKU
Oversizedgenser

Dette er en enkel genser som passer perfekt som et nybegynner-prosjekt! Den er lett å strikke og krever ingen montering. 

Genseren strikkes nedenfra og opp, det deles til ermer og for- og bakstykke. Det plukkes opp masker til halskant og ermer. Ermene er litt korte på denne modellen, og det skal de være. Men siden ermene strikkes ovenfra og ned så står du fritt til å strikke den ermlengden du selv ønsker.

Genseren skal brukes med de vrange maskene ut når den er ferdig. Dette gjør at genseren ser rillestrikket ut, uten fare for at maskene drar seg.

Størrelse: onesize

Overvidde: 126 cm (bredde når plagget ligger flatt = ca. 63 cm)

Hel lengde: 68 cm

Ermlengde: 32 cm

Strikkefasthet: 10 m på 10 cm

 

Garn: Air fra Drops

Farge: valgritt, avbildet er i nr. 02 og 04

Mengde: 400 gram

Pinne: rundpinne nr. 9, 60 cm og nr. 10, 60 cm

 

Info: hele arb strikkes med dobbel tråd Air. Du kan også strikke med enkel tråd Drops Wish om du ønsker det. 

 

BOLEN

Legg opp 128 m med dobbel tråd Air på p nr 9 og strikk rundt. Strikk vrangbord 1 r, 1 vr i 3 cm. Bytt til p nr 10 og fortsett med glattstrikk. Strikk til arb måler 42 cm.

Del arbeidet i to, med 64 m på hver del. Strikk videre hver del for seg.

 

 

FORSTYKKET

Strikk glattstrikk fram og tilbake til arb måler 59 cm. Fell de midterste 8 m og strikk skuldrene ferdig hver for seg. Det felles 1 m mot halsen hver p til det gjenstår 23 m igjen på pinnen = felt totalt 5 m på hver skulder. Sjekk at arb måler 68 cm og fell passe løst av.

 

 

BAKSTYKKET

 

Strikk glattstrikk fram og tilbake til hele arb måler 68 cm. Fell passe løst av.

Sy sammen skuldrene fra rettsiden (altså med de glattstrikkede maskene ut mot deg)

 


ERMER

Fra vrangsiden: start nederst i ermehullet og plukk opp 38 m jevnt fordelt rundt på p 10. Vreng genseren så du har glattsiden mot deg og strikk glattstrikk rundt i 29 cm. Bytt til p 9 og avslutt med vr-bord 1r, 1 vr i 3 cm til ermet måler 32 cm. Fell løst av. Gjør det samme på det andre ermet.

 

HALSKANT

Bruk pinne 9 (60 cm): ha vrangsiden mot deg og start midt bak i nakken. Plukk opp 48 m jevnt fordelt. Vreng arb før du strikker glattstrikk rundt i 4 omg. Fell løst av.

Produsent
Brands Tjorven garn
Write Your Own Review
DU ANMELDER:Oversized kosegenser
Din vurdering